Garantie en Klachtenregeling

​Garantie

  • Je ontvangt bij het aangaan van de koop vanaf de datum van ontvangst van je sieraad 3 maanden garantie op de onderdelen en sluitingen van het product. Mocht er binnen de garantie termijn iets losgaan of afbreken neem dan per email even contact op info@petitlamour.nl Geef hierbij aan wat er precies mankeert aan het sieraad. In overleg kun je het sieraad dan aan me terugsturen, de verzendkosten naar het atelier zijn voor de rekening van de klant. Ik zal het kapotte sieraad kosteloos repareren en kosteloos retourneren. Mocht er buiten de garantie termijn iets mis zijn met het sieraad neem dan toch even contact met me op. We vinden dan altijd een bevredigende oplossing. 
  • Op de moedermelk en herinneringssieraden ontvang je 6 maanden garantie op eventuele verkleuring van het glas. Het is normaal dat een moedermelksieraad na elke weken of maanden nog van kleur kan veranderen door de samenstelling van je melk (vetten en eiwitten) deze kunnen door invloed van UV nog iets romiger/geliger van kleur worden. Wordt de steen echter bruin of zwart neem dan contact met me op. Het blijft een sieraad met menselijk DNA en ondanks dat de conserveringsmethode in 99% van de gevallen perfect werkt kan het voorkomen dat er een enkele niet goed genoeg is geconserveerd. Ik doe daar niet moeilijk over en maak dan kosteloos (binnen de garantie termijn van 6 maanden) voor jou een nieuw sieraad! ​ 
     
  • Petit Lamour is op geen énkele manier aansprakelijk te houden voor de gevolgen of vervolgschade als gevolg van gebruik of bewaring van de bestelde artikelen. Kwaliteit en veiligheid staat op nummer 1 bij het vervaardigen van de sieraden. Dit begint al bij het inkopen van hoogwaardig materiaal bij betrouwbare leveranciers. Als klant mag je dan ook verwachten dat bij normaal gebruik en de onderhoudstips in acht genomen de sieraden de eigenschappen bevatten die je van een sieraad mag verwachten. Controleer bij ontvangst de sieraden en mocht deze niet aan de verwachtingen voldoen neem dan binnen 2 werkdagen na ontvangst contact met me op. 

 

Klachten

  • Ik vindt het belangrijk dat je weet dat je met een veilige webwinkel te maken hebt. Om dat te bewijzen heeft mijn webwinkel een officieel keurmerk (Webwinkelkeur). Elk jaar wordt de site streng gecontroleerd of ik mij wel aan mijn verplichtingen houd of dat ik geen gekke zelfbedachte regels hanteer bijvoorbeeld mbt mijn garantie of klachten beleid.
  • Ik wil graag dat jij super tevreden bent met je aankoop. Het grootste gedeelte van mijn collectie wordt ambachtelijk vervaardigd, dus met de hand in elkaar gezet, door mijzelf gesmeed, gesoldeerd en gepolijst. Daardoor zijn mijn sieraden 'over het algemeen genomen' sterker dan productiesieraden. Desalniettemin kan er natuurlijk altijd wat mis gaan, het blijft mensenwerk. Ik raad je aan om bij eventuele klachten eerst contact met mij op te nemen door te mailen naar info@petitlamour.nl 
  • Wanneer je klacht gegrond is en deze binnen de garantie termijn valt zal ik je product kosteloos vervangen of repareren. Alleen de verzendkosten naar het atelier zijn voor de kosten van de klant. Neem zo snel mogelijk na het constateren van het gebrek contact met me op. Je mag binnen 14 dagen na je melding per email een bericht met passende oplossing van me verwachten. Lukt het niet binnen dit termijn laat ik je binnen deze 14 dagen weten wanneer je wel een passende oplossing kan verwachten. 
  • Komen we samen écht niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.  Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Zilver

Zilver kan na verloop van tijd gaan oxideren, dit is een natuurlijk proces en heeft te maken met blootstelling aan zuurstof. Wanneer je het sieraad een tijdje niet draagt kan het zilver donker uitslaan. Het beste kun je het sieraad in een afgesloten plastic zakje (afsluiten tegen zuurstof) in het sieraden doosje bewaren. Mocht het toch gaan oxideren kun je het zilver het beste met een zachte zilverpoetsdoek weer glimmend oppoetsen (mee te bestellen in de webshop). Gebruik geen vloeibare zilverpoetsmiddelen, hierdoor kunnen krasjes in het zilver ontstaan. Nu we het toch over krasjes hebben,... zilver is een zacht edelmetaal. Door het dragen kan het gebeuren dat er in verloop van tijd kleine krasjes ontstaan en daardoor het zilver iets van haar glans verliest. Dat heeft niets met de kwaliteit van het product te maken dat is de eigenschap van Sterling Zilver.

Krasjes vallen niet onder de garantie.

Persoonlijke bedeltjes

De persoonlijke bedeltjes worden ambachtelijk met de hand in het zachte zilver geslagen met een speciale metaalstempel en een hamer, daarna handmatig ingekleurd en gepolijst. Hierdoor staan de letters dieper in het zilver dan bij graveren en zijn de letters duidelijker zichtbaar. Doordat het handwerk is staan de letters nooit 100% strak naast elkaar. De afstand en hoogte kan dus iets afwijken ten opzichte van elkaar. Dit geeft het juist een speels effect. Ik gebruik geen graveermachine. Alles is handwerk.

© 2016 - 2022 petitlamour | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel