Algemene voorwaarden

Garantie

 • Je ontvangt bij het aangaan van de koop vanaf de datum van ontvangst van je sieraad 3 maanden garantie op de onderdelen en sluitingen van het product. Mocht er binnen de garantie termijn iets losgaan of afbreken neem dan per email even contact op info@petitlamour.nl Geef hierbij aan wat er precies mankeert aan het sieraad. In overleg kun je het sieraad dan aan me terugsturen, de verzendkosten naar het atelier zijn voor de rekening van de klant. Ik zal het kapotte sieraad kosteloos repareren en kosteloos retourneren. Mocht er buiten de garantie termijn iets mis zijn met het sieraad neem dan toch even contact met me op. We vinden dan altijd een bevredigende oplossing. 
 • Je ontvangt op de moedermelksieraden en gedenksieraden 6 maanden garantie op eventuele verkleuring van het sieraad. Het kan zijn dat een moedermelksieraad na enkele weken of maanden nog van wit naar zacht roomkleur verkleurd. Dit is normaal door de samenstelling van de melk. Mocht ondanks dat je de onderhoud en bewaartips in acht hebt genomen het sieraad donker (bruin/zwart) verkleuren, neem dan contact op. Het blijft een sieraad met menselijk DNA en ondanks dat de conserveringsmethode in 99% van de gevallen perfect werkt kan het voorkomen dat er een enkele niet goed genoeg is geconserveerd. Ik doe daar niet moeilijk over en maak dan kosteloos (binnen de garantie termijn van 6 maanden) voor jou een nieuw sieraad! ​ 

 

 • Petit Lamour is op geen énkele manier aansprakelijk te houden voor de gevolgen of vervolgschade als gevolg van gebruik of bewaring van de bestelde artikelen. Kwaliteit en veiligheid staat op nummer 1 bij het vervaardigen van de sieraden. Dit begint al bij het inkopen van hoogwaardig materiaal bij betrouwbare leveranciers. Als klant mag je dan ook verwachten dat bij normaal gebruik en de onderhoudstips in acht genomen de sieraden de eigenschappen bevatten die je van een sieraad mag verwachten. Controleer bij ontvangst de sieraden en mocht deze niet aan de verwachtingen voldoen neem dan binnen 2 werkdagen na ontvangst contact met me op. 

 

Klachten

 • Ik vindt het belangrijk dat je weet dat je met een veilige webwinkel te maken hebt. Om dat te bewijzen heeft mijn webwinkel een officieel keurmerk (Webwinkelkeur). Elk jaar wordt de site streng gecontroleerd of ik mij wel aan mijn verplichtingen houd of dat ik geen gekke zelfbedachte regels hanteer bijvoorbeeld mbt mijn garantie of klachten beleid.
 • Ik wil graag dat jij super tevreden bent met je aankoop. Het grootste gedeelte van mijn collectie wordt ambachtelijk vervaardigd, dus met de hand in elkaar gezet, door mijzelf gesmeed, gesoldeerd en gepolijst. Daardoor zijn mijn sieraden 'over het algemeen genomen' sterker dan productiesieraden. Desalniettemin kan er natuurlijk altijd wat mis gaan, het blijft mensenwerk. Ik raad je aan om bij eventuele klachten eerst contact met mij op te nemen door te mailen naar info@petitlamour.nl 
 • Wanneer je klacht gegrond is en deze binnen de garantie termijn valt zal ik je product kosteloos vervangen of repareren. Alleen de verzendkosten naar het atelier zijn voor de kosten van de klant. Neem zo snel mogelijk na het constateren van het gebrek contact met me op. Je mag binnen 14 dagen na je melding per email een bericht met passende oplossing van me verwachten. Lukt het niet binnen dit termijn laat ik je binnen deze 14 dagen weten wanneer je wel een passende oplossing kan verwachten. 
 • Komen we samen écht niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur.  Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

 

Zilver

 • Zilver kan na verloop van tijd gaan oxideren, dit is een natuurlijk proces en heeft te maken met blootstelling aan zuurstof. Wanneer je het sieraad een tijdje niet draagt kan het zilver donker uitslaan. Het beste kun je het sieraad dan in een afgesloten plastic zakje (afsluiten tegen zuurstof) in het sieraden doosje bewaren. Mocht het toch oxideren kun je het zilver het beste met een zachte zilverpoetsdoek weer glimmend oppoetsen. Gebruik geen vloeibare zilverpoetsmiddelen, hierdoor kunnen krasjes in het zilver ontstaan. Nu we het toch over krasjes hebben,... zilver is een zacht edelmetaal. Door het dragen kan het gebeuren dat er in verloop van tijd kleine krasjes ontstaan en daardoor het zilver iets van haar glans verliest. Dat heeft niets met de kwaliteit van het product te maken dat is de eigenschap van Sterling Zilver. Krasjes vallen niet onder de garantie.

 
Persoonlijke bedeltjes

De persoonlijke bedeltjes worden ambachtelijk met de hand in het zachte zilver geslagen met een speciale metaal stempel en een hamer, daarna handmatig ingekleurd/ geoxideerd en gepolijst. Hierdoor staan de letters dieper in het zilver dan bij graveren en zijn de letters duidelijker zichtbaar. Doordat het handwerk is staan de letters nooit 100% strak naast elkaar. De afstand en hoogte kan dus iets afwijken ten opzichte van elkaar. Dit geeft het juist een speels effect. Ik gebruik geen graveermachine. Alles is handwerk.
 

Levering en betaling

 • Wanneer de bestelling is geplaatst betaal je na het bestelproces via de door jou gekozen betaalmethode. 
 • Zodra en alleen nadat de betaling door mij is ontvangen wordt je bestelling binnen de vermelde levertijd gemaakt en verzonden. Houd er rekening mee dat bij de moedermelk en gedenksieraden een leveringstijd tussen de 3-6 weken zit. Wanneer de levertijd langer is dan aangegeven krijg je daarover persoonlijk bericht. 
 • Wanneer blijkt dat een product of onderdelen niet direct uit voorraad leverbaar zijn en daardoor de levering enige vertraging oploopt neem ik daarover contact met je op. Mocht het product niet meer leverbaar zijn en je hebt al betaald stort ik het bedrag binnen 5 werkdagen naar je terug.
 • Je kunt na het bestellen kiezen voor diverse verzendopties. Ik verstuur mijn pakketten via Myparcel. Deze gaan met de post van Post.nl mee. Je kunt kiezen uit de standaard verzendoptie: brievenbuspakketje waarbij je een track & tracenummer ontvangt. Wanneer het om grotere bedragen gaat (boven de 100 euro) adviseer ik je om te kiezen voor de optie: verzekerd verzenden. 
 • De verzendpakketten worden bij een Post.nl punt aangeboden en verstuurd via MyParcel. Petit Lamour is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade of verlies door de vervoerder of voor het afleveren op een foutief opgegeven adres.


Algemene levertijden:

Parel / edelsteen / lederen armbanden met hand geslagen zilveren bedels: +/- 1 week
Parel kettingen met zilveren bedels: +/- 1 week
Losse handgeslagen bedels: +/- 1 week
Gedenksieraden: 3-6 weken na ontvangst van de te verwerken componenten (as, haar, stof, tandje etc)
Speciale opdrachten: in overleg

Prijzen
Alle genoemde prijzen op de site zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Kortingen en aanbiedingen zijn geldig binnen de aangegeven termijn of zolang de voorraad strekt.
Ik houd mij het recht voor om op elk moment prijswijzigingen door te voeren. Aan foutieve prijsinvoer kunnen geen rechten worden ontleend.
 

Privacybeleid
Je persoonlijke gegevens worden uitsluitend opgenomen in mijn klantenbestand en gebruikt voor het contact tussen klant en Petit Lamour en worden NOOIT doorgegeven/verkocht aan andere partijen.
 

Beleid inzake ruilen / retourneren / annuleren​
Ben je niet 100% tevreden met je bestelling dan zoeken we samen naar een bevredigende oplossing. Zolang het niet om een customized product gaat (dus met persoonlijke tekst bedels) en mits het sieraad ongedragen is mag je deze ruilen of retourneren. Hieronder staan de voorwaarden voor ruilen / retourneren en annuleren. 

 

 • Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten (mits deze bij je bestelling zijn betaald) gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor je eigen rekening. Deze kosten bedragen afhankelijk van het gewicht circa tussen de €1,95 en €3,95 per (brievenbus pakket met track & trace). Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren (in ieder geval in origineel sieraden doosje) en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Petit Lamour geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met mij opnemen via het formulier retour / ruilen. Ik zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Op dit recht is wel een uitzondering nml: (zie volgende punt)
 • De sieraden die ik speciaal voor jou ontwerp geldt hierop volgens de Wet Kopen op Afstand* geen retourrecht. Gepersonaliseerde sieraden die je via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificaties gemaakt. Het herroepingsrecht is daarop dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.
 • Wil je graag iets omruilen? Gebruik dan het contactformulier van de site. Geef daarbij het factuurnummer door en wat je graag wilt omruilen.
 • Mocht je bij het ontvangen van het (gepersonaliseerde) sieraad toch ontevreden zijn neem dan uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst per email contact met me op. Samen komen we tot een bevredigende oplossing. De kosten voor het retour sturen van het product zijn voor de kosten van de klant.

 
*Wil je meer Informatie over de wet Kopen op Afstand kun je de website van Consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/thema/koop-op-afstand raadplegen.
 ​

Copyright
Alle teksten en beeldmateriaal mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd, gepubliceerd of anderszins gebruikt worden.

© 2016 - 2022 petitlamour | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel