Materiaal en onderhoud

Op deze pagina vindt je wat meer informatie omtrent de materialen die ik gebruik en het onderhoud ervan zodat je juweeltjes voor altijd mooi blijven. De materialen die ik gebruik voor de handgemaakte sieraden zijn allemaal van natuurlijke aard. Zo maak ik gebruik van echte zoetwaterparels, sterling zilver (925), Swarovski en natuurlijke edelstenen. Dat maakt al mijn sieraden anti allergeen en voor iedereen draagbaar zijn, zelfs voor het allergevoeligste baby huidje.

 


Basismaterialen

Het draad waar ik op rijg is het beste en sterkste draad wat er te krijgen valt. Het bestaat maar liefst uit 49 in elkaar gedraaide RVS draadjes waarover een nylon gecoat laagje zit, dus echt super sterk! Wat het geschikt maakt voor intensief dragen.

De basismaterialen (slotjes, kraaltjes, kettinkjes, hangertjes, bedeltjes etc) die ik gebruik voor het maken van mijn sieraden zijn allemaal van sterling zilver (925. gehalte). Geen uitzondering! Van ringetje tot bedel en van ketting tot oorbellen. Mits ik natuurlijk een design heb gemaakt met andere metalen zoals goud dan staat dit specifiek bij het product vermeld.

Daarnaast maak ik gebruik van prachtige glanzende zoetwaterparels en edelstenen van over de hele wereld.

Deze materialen worden met de grootst mogelijke zorg ingekocht en alleen het allerbeste en allermooiste wordt verwerkt in mijn sieraden! Houd er rekening mee dat door de natuurlijke materialen er verschil kan zitten in vorm en kleur, dat maakt juist elk sieraad uniek!

Sterling Zilver (925)

Zilver wordt al duizenden jaren gebruikt voor het vervaardigen van juwelen. Het zuivere zilver is een zacht metaal en in zijn ware zuivere vorm is het eigenlijk te zacht om er sieraden van te kunnen maken. Daarom wordt het met andere metalen, zoals koper gemengd om het duurzamer te maken, en harder. Het koper voegt dus hardheid toe aan het materiaal, maar veroorzaakt ook het verdonkeren (oxideren), dat komt voor wanneer zilver door de tijd reageert op zuurstof of andere stoffen. Dit is eenvoudig op te lossen door af en toe met een zacht zilverpoetsdoekje (gratis bijgeleverd) het zilver voorzichtig op te poetsen. 

Maar hoe houd ik mijn sieraden in top conditie? Een paar tips:

 • Wanneer het zilver dof wordt of gaat oxideren (zwart wordt) zijn er verschillende manieren om het zilver weer te laten shinen. Let wel op dat je hierbij zoveel mogelijk de edelstenen en parels vermijd.
  - Zilverpoets: bijv verkrijgbaar bij de drogist. Neem een zachte doek een heel klein beetje zilverpoets en poets net zo lang tot je sieraad weer helemaal glimt. Napoetsen met een schone doek.
  - Zachte tandenborstel met een beetje tandpasta. Super simpel. Spoel hem goed na met lauw water en droog af.
  - Je ontvangt ook bij elke bestelling een zacht zilverpoetsdoekje, deze is perfect voor het bijhouden van je sieraad. 

 • Parels, edelstenen, leer en koraal zijn organisch materiaal en houden niet van chemicaliën, water of zeep, doe dus je sieraden af tijdens het zwemmen, in bad gaan, douchen en tijdens het schoonmaken. Uitsluitend zilver kun je in principe gewoon omhouden. Behalve bij schoonmaken, de chemicaliën kunnen ook negatief op zilver reageren waardoor het dof kan uitslaan.

 • Draag je parfum? Spuit minimaal 20 minuten voordat je je sieraden omdoet je parfum op. Eventuele alcohol is dan vervlogen en de parfum is dan opgedroogd. Liefst iets hoger op de onderarmen opspuiten zodat er zo min mogelijk parfum op de sieraden kan komen. In ieder geval nooit direct parfum of deodorant op je sieraden spuiten. Dit geldt overigens ook voor geparfumeerde bodylotions.

 • Zweet kan ook nadelig invloed hebben op de sieraden dus tijdens het sporten of hevige inspanning is het beter om je sieraden af te doen. Sowieso is het beter om sieraden bij kans op beschadiging af te doen :)

 • Doe je sieraden af tijdens het slapen gaan. Stel dat je in je kussen blijft hangen... zonde!

 • Zilveren onderdelen kun je voorzichtig met een zilverdoekje oppoetsen. Gebruik zoals eerder aangegeven liever geen vloeibare poetsmiddelen maar een zacht zilverpoetsdoekje, deze krijg je van mij gratis bij je bestelling. Ik verf handmatig de letters van de bedels in waardoor je de inkt eruit zou kunnen poetsen en krasjes op het zilver zou kunnen veroorzaken.

 • Vooral parels en zilver kunnen door andere (scherpe) materialen beschadigd raken. Bewaar daarom wanneer je de sieraden niet draagt zoveel mogelijk de sieraden in het bijgeleverde doosje en apart van andere sieraden om beschadiging te voorkomen. 

 • Wanneer je langere tijd je sieraden niet draagt kun je het beste je sieraad in een plastic zakje (afsluiten van zuurstof) in het bijgeleverde doosje bewaren. Zo voorkom je dat het zilver gaat oxideren (zwart wordt)

 • Tot slot... draag je sieraden veel... heel veel... over het algemeen houd jou huid (bij de bovenstaande tips in acht genomen) je sieraden in topconditie. 

 

Met deze tips houd je de sieraden van Petit Lamour voor altijd mooi!
Zelfs voor een volgende generatie!

 

© 2016 - 2022 petitlamour | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel