top of page

Maattabel

Hoe kies je nou de juiste maat voor je sieraden? Er zijn standaard richtlijnen voor de maten van sieraden maar de allerbeste manier is om te meten. Je vindt hieronder handige tips en richtlijnen voor het meten of het kiezen van de juiste maat.​

Armbanden

  • Je kunt het beste een touwtje of lintje nemen en deze om de pols leggen. Niet te strak maar ook niet te los, echt de omtrek van de pols.

  • Teken het lintje af of knip het touwtje op de juiste lengte en leg deze langs een meetlint voor de precieze maat.

  • Voor baby's reken je 1 cm erbij

  • Kinderen tot 2 jaar 1,5 cm erbij

  • En vanaf 3 jaar 2 tot 2,5 cm dus ook voor volwassenen.

​Voorbeeld: Het polsje van je 1,5 jaar oude kindje is ongeveer 11,5 cm in omtrek gemeten. Je kiest dan voor de 13 cm armband. Je rekent er namelijk 1,5 cm bij op (=13 cm). Omdat er ook nog een verlengkettinkje aanzit van 2,5 cm kan je kindje nog jaren plezier van het armbandje hebben.

Een armband wordt vaak volgens een bepaald patroon geregen en afhankelijk van de soort materialen die ik gebruik zal de uiteindelijke maat door het ontwerp daardoor soms enkele mm's kleiner of groter kunnen uitvallen.

Maar wat als het een cadeautje is? Dan kun je uitgaan van onderstaand maattabel! 

 

Baby/ kinderarmbandjes

0-6 maanden 11 cm

6-12 maanden 12 cm

12-24 maanden 13 cm​

2-3 jaar 14 cm

4-5 jaar 15 cm

6-7 jaar 16,5 cm 

 

Dames Armbanden

XS - 17 cm

S - 18 cm

M- 19 cm

L - 20 cm

Ringen

  • Neem een goed passende ring. Eentje die fijn zit, natuurlijk zijn er dagen dat sommige van ons (dames) meer vocht vasthouden en een ring dan niet zo comfy zit. Kies dus een ring die lekker zit op de dagen dat je vingers 'normaal' zijn.

  • Meet de binnendiameter van je ring, dus echt de binnenzijde van je ring op het breedste gedeelte. Dit kun je bij voorkeur doen met een schuifmaat. Maar je kunt ook een ring op een papiertje leggen en met een superscherp potlood een cirkel aan de binnenzijde tekenen en met een meetlat meten (meet de potloodstrepen ook mee) Let op dat de ring perfect rond is!

  • Het aantal mm wat je meet is je maat- simple as that! Let er goed op dat je de halve mm's ook mee meet. Je mag me ook een foto sturen met een liniaal erop.

  • Tip: wanneer je een smalle ring meet en je wilt een brede ring bestellen (vanaf 10 mm breed) reken er dan een halve mm bij op. Dit zit comfortabeler.

  • Mocht je het heel spannend vinden om zo een ring te bestellen mag je bij je natuurlijk ook een goed passende ring opsturen, die krijg je dan natuurlijk weer terug. Of je besteld een ringmaatje erbij en geeft me later de maat per mail of app door! 

Meten is weten en het scheelt een hoop teleurstelling bij zowel de gever als ontvanger wanneer het sieraad niet goed past. ​Ik ga uit van de door jou opgegeven maten en als klant mag je er vanuit gaan dat ik deze maten hanteer bij het vervaardigen van je sieraad. Controleer dan ook altijd goed of de gegevens juist zijn alvorens definitief te bestellen. Kom je er niet uit? Stuur me dan gerust een mailtje, dan bel of mail ik je terug om je te helpen met het kiezen van de juiste maat.

​Wanneer blijkt dat je tóch een onjuiste maat hebt besteld.... geen paniek... stuur me even een mailtje dan kijken we wat we kunnen regelen. Voor het vermaken ben ik wel genoodzaakt (afhankelijk van het soort sieraad) een vergoeding in rekening te brengen. Dit omdat ik geen voorraden hanteer en het sieraad speciaal voor jou als klant wordt ontworpen en gemaakt en er vaak nieuwe onderdelen op gezet moeten worden.

Heb ik een fout gemaakt in de maatvoering? Jij baalt natuurlijk enorm, ik ook want ik wil dat jij súper blij bent met je juweeltje! Mail me dan binnen 2 dagen nadat je het sieraad hebt ontvangen, je mag het dan naar me opsturen en maak ik het (uiteraard) kosteloos voor je in orde! 

ring meten.JPG
Moedermelk sieraad schuiver
bottom of page