top of page

Veiligheid kindersieraden

Alle geregen sieraden (met bv parels en kralen) worden op zeer sterk designerdraad geregen. Dit is het sterkste draad wat er te krijgen valt. Het bestaat maar liefst uit 49 roestvrijstalen in elkaar gedraaide draadjes met een nylon beschermlaagje.

 

Alle oogjes van bedels en slotjes (mits mogelijk) worden stevig dicht gesoldeerd.

Bij de baby / kindersieraden wordt alles dicht gesoldeerd

Dit om verlies of het blijven hangen aan kleding zo veel mogelijk te voorkomen.

​Voor alle zilveren gesmede sieraden geldt ook dat alle verbindingsoogjes goed dicht gesoldeerd zijn. Soms is het niet mogelijk (bijv. bij bedels van parels en Swarovski) omdat deze de hitte van de soldeervlam niet aankunnen. Voor het bevestigen van deze bedels aan een armband gebruik ik extra dikke en extra stevige ringetjes. Bij het dragen aan een ketting is het geen enkel probleem aangezien dit veel minder kwetsbaar is dan aan je arm.

Met betrekking tot de kindersieraden, is en blijven sieraden geen speelgoed en moet je zeker bij kindjes tot 3 jaar altijd heel goed blijven opletten. Als moeder van 3 weet ik uit ervaring dat kindjes graag op dingen mogen sabbelen en moet dat ding om het polsje even goed worden onderzocht door er goed aan te trekken, liefst met je tanden!

 

♡ Onder de 3 jaar dus áltijd onder toezicht laten dragen.

Dit geldt trouwens voor álle merken kindersieraden!♡

 

  • Doe de baby/kindersieraden tijdens druk spelen, in bed of in bad gaan altijd af. Dit voor het behoud van het sieraad maar ook omdat je anders geen toezicht op hebt mocht het kind onvoorzichtig en ruig met het sieraad omgaan waardoor het zou kunnen breken.

  • ​De kindersieraden zijn vooral bedoeld voor het dragen tijdens bijzondere gelegenheden en als aandenken voor later. 

Mocht ondanks het sterke ontwerp en voorzichtigheid in acht genomen toch iets mis zijn met het sieraad neem dan even contact op.​

bottom of page