top of page

Sieraden uit moedermelk,... kan dat?

Ja zeker kan dat! Volgens een unieke formule is het mogelijk om jouw moedermelk om te toveren tot ware juweeltjes.

De melk wordt volgens een bepaald 'recept' geconserveerd en verwerkt tot een glasharde melksteen. Deze steen kan vervolgens verwerkt worden in een hanger, ring, schuiver, bedel, oorbellen of ander sieraad.

Ook is het mogelijk om in je melksieraad desgewenst een klein haarlokje van je kindje te verwerken. Kleine vlokjes bladgoud of zilver, fijn parelmour, of kleine glittertjes behoren ook tot de mogelijkheden als toevoeging. 

Elk sieraad bevat zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Jouw melk is niet gelijk aan dat van een ander. Het ene zal meer vet bevatten en ook wat je hebt gegeten is onderhevig aan de kleur en samenstelling van de melk. Wanneer er bijv meer vetten zitten in de voeding kan het voorkomen dat het sieraad kleine 'vlokjes' bevat. 

20180203_151507_resized.jpg
'Een prachtig tastbaar juweeltje symbool voor een van de allermooiste en
liefdevolste periodes van moeder en kind.'
20221201_204144.JPG

Het kán voorkomen dat door bepaalde voedingsmiddelen, hormonen of medicatie gebruik je melk een 'ander' kleurtje heeft. De melk kan hierdoor een blauwe, oranje, gelige, roze of zelfs paarsige kleur/ gloed hebben. Dit is volkomen normaal en ik kan deze melk gewoon gebruiken. Ik voeg daarom wanneer nodig echt een minimale hoeveelheid wit pigment toe om je sieraad die mooie witte 'melk'kleur te geven. Je sieraad kan in de weken/maanden na oplevering nog iets verkleuren naar roomwit ivm de vetten die aanwezig zijn in de melk. 

Door de manier van conserveren blijft jou sieraad tot in lengte van dagen mooi! Ik werk áltijd met door en door sterling zilveren (925.) materialen. Ook alle kettingen, slotjes, bedels, oorbelletjes en alle gebruikte materialen zijn van 100% sterling zilver. Daardoor kunnen de sieraden bij het juiste gebruik zelfs doorgeven worden op een volgende generatie. Waar mogelijk worden alle verbindingsoogjes en slotjes handmatig door mij dicht gesoldeerd. Veilig tegen verliezen of blijven haken aan je kleding.

Het proces van conserveren, drogen, verharden en verwerken van je moedermelk is een intensief en vooral tijdrovend proces. Nadat de droge stof uit de melk is gehaald wordt deze verwerkt tot een (edel)steen. Het moedermelksteentje wordt na het gieten in je sieraad nog een aantal keren voorzien van een speciale deklaag die per laag moet worden uitgehard. Dankzij deze unieke conserveringsmethode en werkwijze ben je gegarandeerd dat het sieraad beschermd is tegen invloeden van buitenaf en de mooie kleur behoud. 

De levertijd bedraagt dan ook tussen de 2 en 4 weken nadat ik de melk heb ontvangen. Dit kan ivm de grote vraag naar de moedermelk sieraden iets oplopen, daar ontvang je dan altijd persoonlijk bericht van.

 

Perfectie en handwerk kost nou eenmaal meer tijd,... maar dan heb je ook wat unieks in handen.

Een little treasure to have and to hold! 

Hoe gaat het bestelproces in zijn werk?

  • Jij kiest in de webshop welk moedermelk sieraad je graag wilt laten ontwerpen. Of voor een custom sieraad neem je contact op via het contactformulier of mail naar info@petitlamour.nl

  • Je plaatst je bestelling en geeft daarbij middels het keuzemenu of je wel of geen toevoegingen wenst en of je zelf je melk naar mij toestuurt of een verzendkitje wenst te ontvangen.

  • Wanneer je zelf je melk naar me toestuurt zorg dan dat bij je melk een kaartje met je bestelnummer bijgesloten zit. 

  • Zodra ik de melk (en evt toevoegingen zoals haartjes) heb ontvangen ga ik met je sieraad aan de slag.

  • Je ontvangt, zodra jouw sieraad klaar is een mailtje met een track en trace nummer waar je je pakketje kunt volgen.

  • Natuurlijk krijg jij je sieraad áltijd in een prachtig sieraden doosje geleverd én ingepakt als cadeautje. 

Dan nog even dit:

De sieraden op de site zijn voorbeelden gemaakt van echte borstvoeding. Omdat élke moedermelk weer anders van samenstelling en kleur is, elk haarlokje zijn eigen unieke karakter qua vorm heeft zal elk sieraad dus ook helemaal uniek zijn. De plaatsing van het bladgoud en evt glittertjes en de vorm van de haartjes zal dus nooit precies zijn als het voorbeeld. Er kunnen 'melkvlokjes' in het sieraad zitten waardoor het zijn eigen persoonlijke 'tekening' bevat. De naam bedels worden ook met de hand in het zachte zilver geslagen dmv speciale metaal stempels en een hamer. Hierdoor kunnen de diepte, afstand en zetting variëren. Dit geeft een speels,-en afhankelijk van het gekozen lettertype,- stoer karakter aan de bedel ten opzichte van strak gegraveerd. De letters kunnen hierdoor worden 'gezwart'. Dit kan vaak met gegraveerde bedels niet of nauwelijks, of het verliest snel zijn kleur door de oppervlakkige kleuring.

Mocht je nou zelf een fantastisch idee hebben voor een bijzonder ontwerp, mail me dan gerust. Ik denk graag met je mee. Het is mogelijk om een heel persoonlijk sieraad voor je te ontwerpen. Eentje die helemaal niemand anders heeft.

Mocht je nog vragen hebben neem dan vooral contact op via het contactformulier.

bottom of page